Onnistunut koira-aitaus vastaa koiran kokoa

Koirakin nauttii ulkoilmasta, erityisesti leppoisina kesäpäivinä. Jos oma piha ei ole aidattu, voi koiraa kuitenkin olla vaikea estää pääsemästä karkuteille tai tervehtimään ohikulkijoita. Vaikka koira olisi kilttikin, ohikulkijalle tilanne voi näyttää toiselta, kun suurikokoinen koira juoksee kohti.dog_park_77158435Kaikkien hyvinvoinnin takaamiseksi, niin koiran kuin tontin läheisyydessä käyskentelevien ihmistenkin, on syytä hankkia pihalle sopiva aitaus.

Metalliset koira-aitaukset pienille ja keskikokoisille koirille

Jos koirasi on pieni tai enintäänkin keskikokoinen, kannattaa harkita metallista koira-aitausta. Tällainen aitaus sopii isokokoiselle pihalle, jota ei kuitenkaan haluta kokonaan aidata koiran ulkoilualueeksi. Metallinen koira-aitaus voi olla joko häkkityylinen, joka on aidattu myös ylhäältä, tai sitten avoin malli, jossa vain seinät on rakennettu metallisesta verkkoaidasta. Koira-aitauksessa koira pääsee ulkoilemaan vapaasti, eikä karkaamisesta tarvitse huolehtia. Suuremmalle koiralle tämän tyyppinen koira-aitaus voi kuitenkin jäädä liian pieneksi.

Suuri koira vaatii koko pihan ulkoiluunsa

Suurikokoisen koiran ulkoiluun kannattaa aidata koko piha, jotta koiralla olisi tarpeeksi varaa liikkua. Tällaisen aidan tärkein ominaisuus on, että se on tarpeeksi korkea, jotta koira ei pääse loikkaamaan sen ylitse. Metallinen, maahan upotettava verkkoaita on tähän tarkoitukseen hyvä erityisesti koiran ollessa hyvin energinen, mutta kaikkein esteettisin ratkaisu se ei varmasti ole. Rauhallisemman koiran pitää pihalla varmasti tiheä pensasaitakin. Esimerkiksi kartiotuija on hyvä ja tiheä vaihtoehto pensasaidaksi, jonka kasvamista ei tarvitse odottaa vuosikausia.

Näkymätön aita takaa tilan tunteen

Mikäli koiraa halutaan pitää pihalla, mutta pihan aitausvaihtoehdoista mikään ei tunnu omalle pihalle sopivimmalta, kannattaa ottaa harkintaan näkymättömän sähköaidan hankkiminen.Näkymätön aita on johto, joka asetetaan maahan rajaamaan sitä aluetta, jonka sisällä koiran halutaan pysyvän. Johtoa voi myös käyttää koira pitämiseksi poissa esimerkiksi kukkaistutuksista. Johto on yhteydessä koiran kaulapantaan, joka antaa koiralle pienen sähköiskun koiran yrittäessä ylittää maassa makaavan johdon. Näin muille pahaa-aavistamattomille eläimille tai ihmisille ei koidu haittaa sähköaidasta, mutta vahti pysyy uskollisesti pihapiirin sisällä. Näkymätön aita voi myös olla loppujen lopuksi paljon edullisempi ratkaisu, kuin aidan rakentaminen pihan ympäri.